Mur Sonor de la Repressió a Belarús

Impulsat per Bit Lab Cultural

Rol i tasques Bitlab

Coordinació, conceptualització i implementació de la instal·lació

El Mur Sonor de la Repressió a Belarús és un complement transmèdia de l’esforç encapçalat per l’organització activista dels periodistes ‘Bielorússia en focus’ per controlar i documentar la violació dels drets humans a Bielorússia.

 

Aquesta instal·lació interactiva vol sensibilitzar els ciutadans sobre la lluita per la democràcia del poble bielorús en curs i evitar que la repressió a la qual està sotmès el règim passi desapercebuda en la cacofonia quotidiana dels esdeveniments mundials. Cada punt representa un dels 35.000 atacats, torturats o empresonats pel règim de Lukashenko després de les trucades eleccions del 2020. La pressió internacional és essencial per evitar noves violacions dels drets humans i garantir que els responsables siguin posats davant la justícia un dia.

El Mur va estar instal·lat al vestíbul superior del Canòdrom durant tot el mes d’octubre del 2021. Els visitants que van acostar’s-hi van poder activar la interacció i participar d’aquestes històries humanes. Podeu escoltar els testimonis de les víctimes aquí.

 

 

 

Col·laboradors

Belarus in Focus

Associació de Belarussencs de Catalunya

Ateneus de Fabricació – Ajuntament de Barcelona

Canòdrom – Ateneu d’Innovació Democràtica de Barcelona