ATMUS : ATles MUSical
Atles Musical del Besós, el Cardener i el Llobregat.
El projecte ATMUS produirà una acció escènica musical en un entorn immersiu sonor i audiovisual 360. El projecte es materialitza a través d’una obra musical interdisciplinària combinant cos, moviment, paisatges sonors, audiovisuals 360 i música. La producció està plantejada en un entorn híbrid (presencial + virtual) on els artistes musicalitzen en viu un entorn de vídeo 360.
Proposem una performance arística, immersiva i multimèdia, en la que musiquem en viu els enregistraments sonors (gravacions de camp) i imatges 360º (audiovisuals immersius) documentades al llarg del projecte Mapa Sonor de patrimonició sonora col·laborativa i ciència ciutadana. Amb aquesta performance col·laborarem amb el Sònar + D 2021 i IDEAL, així com activarem espais col·lectius de pensament lateral i generació d’idees entre els assistents al DCASE 2021 Workshop, i farem una acció performativa innovadora en clau cultural i social.
El projecte es caracteritza per prendre com a punt de partida el fons d’arxiu digital comunitari de contingut sonor, visual, 360 i fotogràfic generat de participativa amb ciutadania durant els projectes de patrimoniació sonora de la cooperativa BitLab. Els processos de mapes sonors i enregistraments de camp es concentren a les geografies de Sant Andreu Barcelona (Calidoscopi 2019), Raval i Sagrada Familia (Noise Maps 2020), Mapa Sonor Ciutat Meridiana (2021), Mapa Sonor Llobregat i Cardener (2021) i Atles Sonor Besòs (2021).
L’acció escènica consistirà en un espectable musical amb visuals 360, on 2 bandes de músics, en format trio i situades en forma mitja lluna o d’acordió, tocaran una banda sonora composada per a acompanyar els registres sonors i audiovisuals. L’espectacle es desenvoluparà en una cave immersiva, amb un sistema de projeccions de visuals 360 i de so envolvent multicanal, col·laborant amb els músics Za! , Sara Fontan i Gambardella.
Informació Detall
L’acció està dissenyada per a acollir-se i desenvolupar-se en format híbrida, amb públic i presencialment el dia 8 de Novembre al IDEAL dins del Sònar +D 2021, així com en virtual el 15 de Novembre en el context del congres d’acústica internacional DCASE.
L’espectacle té vocació a fer una petita gira a equipaments culturals (teatres, centres cívics, biblioteques, museus, …) dels municipis on hem desplegat processos de patrimoniació sonora amb comunitat (Barcelona, Manresa, Sallent, Berga, Sallent, …), en un format simplificat i reduït a una o dues pantalles de projecció en 2D. Durant les setmanes de l’hivern i primavera 2022 està previst que el projectes i espectacle estiguin de gira en el municipis on s’ha desplegat Mapa Sonor.
Col·laboracions
UPF MTG, Sònar + D, IDEAL, ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), Ajuntament de Barcelona